image1 image2 image3

Projekt ROCKS

Zámerom projektu ROCKS je podpora podnikavosti a samozamestnania rómskych chlapcov z Kecerovsko- Olšavského regiónu. 40 tínedžerov navštevuje lokálne detašované učňovské školy v Kecerovciach a Rankovciach. Naším cieľom je zaučiť ich atraktívnej zručnosti - práci s kameňom. Kecerovsko- Olšavský región je situovaný v oblasti bohatej na skalu- špecificky andezit. Prieskum ukázal, že kamenárske práce sú vyhľadávané, avšak na pracovnom trhu je málo majstrov- kamenárov. V projekte ROCKS spolupracujeme s dvomi odbornými učilišťami, odborným lektorom- kamenárom a obcami. V závere projektu sme zrealizovali súťaž študentov o najlepšiu kamenársku prácu. Na akciu boli prizvaní miestni podnikatelia, potenciálni zamestnávatelia študentov.

Projekt pokračuje orientáciou na kamenné krby, interiérové pece a ohniská.

Do procesu výučby zapájame lokálne školy (SOU Technická a OU Alejová 6), zahraničných i miestnych lektorov (Nora Foldmar, Iľja Haveš) V r. 2015 plánujeme prepojiť projekt ROCKS s projektom svojpomocnej výstavby domov do vlastníctva, ktorý je v Rankovciach v spolupráci s ETP Slovensko realizovaný od r. 2013.

Projekt finančne podporila ERSTE foundation.

2024  Združenie pre lepší život   globbers joomla templates